Liszt Kring Activiteiten Over Liszt Internationaal Archief
Doelstelling Adresgegevens Bestuur Word donateur

 

Waarom donateur worden?

 

Sinds haar oprichting heeft de stichting een veelvoud aan activiteiten ontplooid om Franz Liszt bij een breder publiek te introduceren. Zo organiseert de Liszt Kring eens in de drie jaar een meerdaags Liszt Festival. Aanvankelijk vonden deze in Utrecht plaats, na 1990 in Amsterdam, de laatste tijd elders in het land. De 13e editie van het Liszt Festival werd in 2006 in Tilburg gehouden, in samenwerking met het Fontys Conservatorium en het Brabants Orkest.

Daarnaast worden door de stichting regelmatig (huis)concerten en 'lecture recitals' op verschillende locaties georganiseerd, waar bekende pianisten, maar soms ook talentvolle leerlingen van conservatoria zich laten horen met muziek van Liszt en zijn tijdgenoten.

Het rijk geïllustreerde Tijdschrift, dat de Franz Liszt Kring (twee)jaarlijks uitgeeft, trekt internationaal de aandacht door de wetenschappelijke kwaliteit van de artikelen en de fraaie vormgeving.

Om deze activiteiten in de toekomst te kunnen voortzetten en nieuwe initiatieven te ontplooien, is extra financiële steun hard nodig. Word daarom donateur en ontvang het Bulletin, het Tijdschrift van de Franz Liszt Kring en uitnodigingen voor diverse activiteiten, vaak exclusief voor donateurs. U kunt zich online aanmelden als donateur.

Copyright Stichting Franz Liszt Kring. Alle rechten voorbehouden.